Содржи малку калории: Кремаста чоколадна торта што има една тајна состојка
Повеќето луѓе сакаат чоколадни торти, но овој десерт е нешто што не сте го пробале претходно.
Потребни состојки:
За кората:
50 грама јаткасти плодови (по избор)
50 грама кокосово брашно
30 грама кафеав шеќер
За фил:
200 грама авокадо
60 грама засладувач
30 грама какао во прав
20 грама кокосово масло
прстофат ванила
прстофат цимет
150 грама црно чоколадо
Начин на подготовка:
Во блендер измешајте ги сите состојки за кората, па ставете ја смесата во калап за торта и распоредете ја рамномерно. Излупете го авокадото и ставете ги во блендер сите состојки за филот (освен чоколадото). Мешајте додека не добиете хомогена смеса, а потоа растопете го чоколадото во посебен сад и измешајте го со филот. Нанесете го филот рамномерно на кората. Оставете ја тортата да стои во фрижидер неколку часа, а потоа уживајте.
Погледнете го најлесниот рецепт за крцкав печен компир.