Чоколадните парчиња за сендвичи станаа реалност!
Докторите со години ни препорачуваат да ставаме чоколадо во нашите сендвичи и Јапонија конечно го оствари тоа. Јапонската компанија „Бурбон“ започна да произведува и да продава чоколадни парчиња кои наликуваат на парчиња кашкавал.
Секое пакување се состои од 5 парчиња чоколадо со дебелина од 2 мм, а може да се купи и на интернет каде за 3.240 јапонски јени (1.520 денари) ќе добиете 12 пакувања. Чоколадото „нама“, кое се користи при изработката на парчињата чоколадо, е меко и со поинтензивен, побогат вкус отколку млечното чоколадо.
Нивната форма ги прави идеални за да ги јадете со топли вафли или палачинки, бидејќи така побрзо ќе се стопат до совршенство.