Претходно
Кафе Есмералда
Малку свеж воздух и овој кафе коктел е сè што ви е потребно за денешниот топол ден
Потребни состојки (за 2 лица)
- 2 x 110 милилитри кафе
- 5 лажички шеќер за глазура
- 4 супени лажици шлаг пена
- 40 милилитри Калуа (кафе ликер)
- 20 милилитри коњак
- 2 лажички чоколаден сируп
- Цимет (по вкус)
Начин на подготовка:
Измешајте ги заедно ликерот, коњакот и чоколадниот сируп, врз нив сипете малку цимет и потоа поделете ги во претходно стоплени чаши. Подгответе го кафето во друг сад и потоа поделете го еднакво во двете топли чаши. Добро промешајте. Внимателно измешајте ги шлаг пената и шеќерот за глазура и полека претурете ги во чашите со кафето.
Бидете секогаш во тек со новите содржини на Кафе пауза. Следете нè на Твитер или пак станете фанови на нашата страница на Фејсбук.