Претходно
Кујнски трик: Одвојте ги жолчките од јајцата, брзо и ефикасно
За многу рецепти потребно е одвоено да се подготвуваат жолчките од белките, а понекогаш дури се употребува само едниот дел од јајцата. Традиционалниот начин на одвојување на жолчките не е којзнае колку тежок за умешните готвачи и пекари, но за нас обичните луѓе, кои се обидуваме да се снајдеме во кујната со рецептите кои ги наоѓаме на интернет, ваков трик е повеќе од добредојден.
Како алатка ќе ви треба едно полалитарско пластично шише од вода и ништо друго. Евтино, уредно и брзо.
Бидете секогаш во тек со новите содржини на Кафе пауза. Следете нè на Твитер или пак станете фанови на нашата страница на Фејсбук.
убава идеа фала многу