Претходно
Рецепт на денот: Пикантни полнети јајца
Послужете ги со сирење и пршута и уживајте
Потребни состојки:
- 6 јајца
- 75 милилитри павлака
- 1 лажичка сенф
- 1/2 лажичка црвен пипер
- Прстофат сол и бибер
- 2-3 капки табаско сос
Начин на подготовка:
Ставете ги јајцата во ладна вода и кога ќе почне да врие, варете ги уште 10 минути. Можете да ги искористите и веќе готовите велигденски јајца. Кога јајцата ќе се оладат, излупете ги, исечете ги на половина и извадете им ги жолчките.
Во голем сад, ставете ги жолчките, павлаката и сенфот и добро измешајте. Погрижете се да добиете хомогена смеса. Потоа додајте го црвениот пипер, солта, биберот, сосот и уште еднаш измешајте.
Со помош на шприц за декорирање торти, пополнете ги белките јајце со сосот со жолчки. Добар апетит.
Пробајте ги и овие два рецепти со велигденски јајца: Богата солена торта и превкусна салата.