Милкшејк мока
Декадентно ладно кафе за попладневно уживање. Сервирајте го во високи чаши за да го доловите ретро стилот.
Потребно е:
- 85 г чоколадо со 70 или 80% какао маса
- 1 лажица инстант кафе
- 700 мл млеко
- 4 топки сладолед од ванила
Подготовка: Грубо насечкајте го чоколадото и заедно со инстант кафето ставете ги во длабок сад. На оган загрејте 300 мл од млекото. Топлото млеко полејте го врз чоколадото и кафето. Мешајте со лажица за да се растопи чоколадото. Оставете да се олади мока смесата. Оладената мока смеса ставете ја во блендер со останатото млеко и сладоледот. Кратко изблендајте и сервирајте во чаши. На крај, декорирајте со рендано чоколадо.
————————————————————————————————————————————————————
Бидете секогаш во тек со новите содржини на Кафе пауза. Следете нè на Твитер или пак станете фанови на нашата страница на Фејсбук.
Ммммм вкусно звучи,мора да се проба