Претходно
Чоколадни колачиња кои се топат во вашата уста
Вкусен рецепт, одличен за секој момент од денот
Потребни состојки:
- 375 грама шеќер во прав
- 100 грама какао во прав
- 1 лажица пченкарно брашно (пченкарен скроб)
- 1 лажичка морска сол
- 2 големи јајца, лесно изматени
- 1 лажица екстракт од ванила
- 175 грама чоколадо (исечкано на мали коцки)
Начин на подготовка:
Загрејте ја рерната на 180 степени и поставете хартија за печење во три калапи за колачи. Во еден голем сад, измешајте ги шеќерот во прав, какаото, пченкарното брашно и солта. Потоа додадете ги и јајцата и ванилата, па мешајте сè додека сите состојки не се комбинираат. Додека мешате, додадете ги и чоколадните коцки.
Со помош на лажица, префрлајте од смесата во калапите и пред да ги ставите во рерна, посолете ги со уште малку морска сол. Печете 12 – 15 минути, или сè додека тие не станат меки и напукнати. Од оваа смеса би требало да добиете 16 колачиња. Добар апетит.