Сникерс топчиња
Легендарниот вкус на вкусното чоколадо, приготвен во домашна атмосфера
Потребни состојки:
- 200 г бел еурокрем
- 180 г незасолени кикирики
- 100 г млечни наполитанки
- 100 г бело чоколадо
- 3 лажици масло за готвење
Начин на подготовка:
Наполитанките издробете ги со раце, а 150 грама од кикириките сомелете ги на покрупни парчиња. Кикириките, наполитанките и белиот еурокрем измешајте ги заедно.
Бидејќи смесата е леплива, намачкајте ги малку рацете со путел и од неа правете топчиња со средна големина. Топчињата оставете ги половина час во фрижидер, пред да се премачкаат со глазурата.
За глазурата ќе треба на тивок оган да го стопите белото чоколадо заедно со маслото за готвење, а откако чоколадото ќе се стопи во него сипете ги останатите 30 грама кикирики претходно сомелени.
Оладените топчиња провалкајте ги во глазурата и повторно оставете ги во фрижидер за да се стегнат. Послужете ги во хартиени корпички.
Бидете секогаш во тек со новите содржини на Кафе пауза. Следете нè на Твитер или пак станете фанови на нашата страница на Фејсбук.