Претходно
Природен и здрав чоколаден пудинг
Подгответе го брзо, јадете го уште побрзоПотребни состојки:
- 170 грама непечени несолени индиски ореви
- 350 мл вода
- 3 капки екстракт од ванила
- 1 капка екстракт од какао (опционално, но дава одличен чоколаден вкус)
- 110 грама какао
- 1 прстофат морска сол
Начин на подготовка: Блендирајте ги заедно сите состојки додека не добиете мазна смеса, додавајќи повеќе вода или ванилин екстракт по потреба. Сервирајте во 4 мали длабоки садови за пудинг.
Напомена: Бидејќи треба да блендирате јаткасти плодови, вашиот блендер треба да е доста јак за да можете да добиете мазна смеса на крајот.
Бидете секогаш во тек со новите содржини на Кафе пауза. Следете нè на Твитер или пак станете фанови на нашата страница на Фејсбук.