Превкусен полнет леб
Одличен додаток за секој ручек
Потребни состојки:
- 1 леб
- 1 путер, стопен
- 25 мл маслиново масло
- 3 лажици исечкан кромид
- 2-3 чешниња лук, исечкани
- 1 лажица сенф
- 1 лажица семе од афион (мак)
- 3 лажички исечкан магдонос
- 350 грама кашкавал
Начин на подготовка:
1. Загрејте ја рерната на 180 Целзиусови степени.
2. Измешајте ги путерот, маслиновото масло, кромидот, лукот, сенфот, афионовото семе и магдоносот.
3. Лебот исечкајте го во баклави без да стигнете до дното.
4. Потоа почнете внимателно да ја сипувате смесата во просторот помеѓу баклавите. Најубаво е да користите голема лажица додека го правите ова. На крајот, одозгора ставете по едно парче кашкавал.
5. Целиот леб замотајте го во фолија и убаво затворете ги страниците. Печете го лебот 15 до 20 минути. Потоа извадете ја фолијата и печете уште 10 минути.
Бидете секогаш во тек со новите содржини на Кафе пауза. Следете нè на Твитер или пак станете фанови на нашата страница на Фејсбук.