Претходно
Машки сендвич
Датум: 10 дек 2011
Коментари: 0
Голем, полн и вкусен – таков е овој сендвич…
Потребно е:
- 1/4 главица зелка, ситно сечкана
- 2 лажички јабоклов оцет
- 2 лажички маслиново масло
- 1/4 лажиче бибер
- 1 лажиче сол
- една векна француски багет
- малку путер
- 120 г мек кашкавал
- 220 г печен бифтек, сечен на тенки парчиња
- 30 г кечап
- 30 г мајонез
Начин на подготовка:
Зелката зачинете ја со сол и бибер и прелијте ја со оцетот и маслото. Измешајте и оставете да се маринира неколку минути. Векната исечете ја на два еднакви дела и потоа исечете ја на половина. Намачкајте ја со малку путер и ставете да се запече кратко на загреана рингла. Потоа, почнете да го редите сендвичот: ред кашкавал, неколку парчиња тенко исечкан бифтек, малку зелка салата и од горе повторно малку кашкавал. Преклопете го сендвичот и сервирајте го топол со кечап и мајонез.
Бидете секогаш во тек со новите содржини на Кафе пауза. Следете нè на Твитер или пак станете фанови на нашата страница на Фејсбук.