Ледено задоволство: Сладолед со сите бои на виножитото
Слатко и здраво овошно уживање кое ќе ве освежи и расположи со својата разиграност и колоритност
Потребни состојки:
- 250 милиграми замрзнати малини
- 250 милиграми замрзнати јагоди
- 250 милиграми замрзнато манго
- 370 милиграми замрзнат ананас
- 250 милиграми млад спанаќ
- 750 милилитри грчки јогурт од ванила
Начин на подготовка:
Во блендер ставете ги малините заедно со 170 милиграми од грчкиот јогурт и матете сѐ додека состојките не се соединат. Потоа постапката повторете ја и со преостанатите замрзнати овошки, со исклучок на ананасот од кој треба да оставите 170 милиграми настрана. Чистете го блендерот после секоја боја.
Изматете го спанаќот со преостанатите 170 милиграми замрзнат ананас и префрлете ги состојките во чинии. Во калап слоевито ставете по ¼ од секоја боја и водете се според виножитото. Наместете ги стапчињата и замрзнете додека не добиете цврста смеса, односно околу 4 часа. За лесно отстранување, држете ги сладоледите околу 20 секунди под млаз топла вода. Во продолжение погледнете го видеото во кое детално се објаснува целата постапка.