Претходно
Крцкави печени компири со посебен шмек
Вкусни, крцкави компири со специфичен вкус…
Потребни состојки:
- 6 компири
- 2 чешниња лук
- 2 лажици маслиново масло
- 30 г путер
- сол
- мелен црн пипер
Начин на подготовка:
Рерната загрејте ја на 220 Целзиусови степени. Компирите засечете ги на крукчиња, но не до крај. Секоја кришка нека биде со дебелина 3-4 милиметри.
Распоредете ги компирите во тава за печење, помеѓу сите крукчиња ставете малку лук. Одозгора ставете по едно парче путер. Полијте ги компирите со маслиновото масло и ставете сол и црн пипер.
Печете ги отприлика 40 минути додека не заруменат убаво и додека не станат крцкави.
Бидете секогаш во тек со новите содржини на Кафе пауза. Следете нè на Твитер или пак станете фанови на нашата страница на Фејсбук.
vi fali sosot i grancinjata ruzmarin vo toa e smekot 😉
Сос може и од страна да го сервирас
Blagodaram Odlicna ideja….PREUBAVI!!!!!
Se stava i kaskaval da se rastopi, mnogu podobro e taka :)))