Како да дадете одредени сигнали со приборот за јадење кога јадете во ресторан?
Многумина од нас не израснале по ресторани и свечени прослави каде би можеле добро да го совладаме ресторанскиот бонтон од мали нозе.
Ако секогаш се прашувате каде треба да ги ставите виљушката и ножот кога ќе завршите со јадење за да знае оној кој ве служи дека не планирате да јадете повеќе, еве го краткиот и едноставен водич, кој може да ве поштеди од непријатни ситуации. Па, наместо силно да се фатите за чинијата кога келнерот ќе посегне по неа, културно сигнализирајте му дека само паузирате до следниот залак.
Бидете секогаш во тек со новите содржини на Кафе пауза. Следете нè на Твитер или пак станете фанови на нашата страница на Фејсбук.
bontonov ne e tocen
ova ne e tocno
e aj sea odma sea najdoa nekoi da mrcat..pa stajte nekoj link so “tocni ” podatoci… za mene ova si e tocno 🙂
http://www.huffingtonpost.com/lisa-mirza-grotts/table-etiquette-two-diffe_b_594518.html
~ Ова се стандардните позиции на приборот во чинија.
Ima razlika od americki i evropski 🙂