Едноставен трик за неверојатно вкусна кајгана

Едноставен трик за неверојатно вкусна кајгана

Веројатно се прашувате зошто кога јадете кајгана во ресторан, таа секогаш има многу подобар вкус од онаа која ја правите дома. Тоа е затоа што не користите една многу важна состојка, која најверојатно веќе ја имате во фрижидерот или на чинијата за појадок. Можеби веќе и сфативте за што станува збор? Тоа е сланината.

(1) Едноставен трик за неверојатно вкусна кајгана

Потребни состојки:
  • 3 јајца
  • сол
  • бибер
  • млеко
  • неколку парчиња сланина
Начин на подготовка:

Изматете три јајца и наросете ги со малку сол и бибер. Потоа додадете малку млеко. Испржете три или четири тенки ленти сланина. Пржете ги додека не станат крцкави и тргнете ги настрана. Наместо да ја фрлите маснотијата што ја испушта сланината, не заборавајте дека во неа лежи трикот за добивање вкусна кајгана. Истурете ги јајцата во тавчето и испржете ги јајцата, како што вообичаено го правите тоа.

И на крај секако, не заборавајте во чинијата до кајганата да ја сервирате и сланината.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Книжевник, новинар, сонувач... Го обожува утринското кафе без шеќер. Верува дека убавите нешта се кријат во мали и едноставни пакувања.

Поврзани содржини

Остави коментар