Чипс од прокељ
Лесна, брза и супер здрава крцкава ужина…Потребни состојки:
- Прокељ
- Маслиново масло
- Сол
- Лимон
Начин на подготовка: Разделете ги малите зелкички на ливчиња. Најмалите нема да можете да ги одвоите, па или искористете ги така или зачувајте ги за други рецепти. Попрскајте ги ливчињата со маслиново масло и ставете ги во загреана рерна на 200 степени Целзиусови да се печат 8-10 минути додека рабовите не станат крцкави. Ѕиркајте ги постојано бидејќи брзо можат да изгорат. Извадете ги од рерна, попрскајте ги со свеж лимонов сок и сол. Пријатна ужина!
Бидете секогаш во тек со новите содржини на Кафе пауза. Следете нè на Твитер или пак станете фанови на нашата страница на Фејсбук.