Претходно
Банана суши: Едноставен рецепт од 3 состојки што брзо се прошири низ светот
Суши во форма на десерт
Потребни состојки:
- 3 банани
- Путер од кикирики
- Темно чоколадо
Начин на подготовка:
Олупете ги бананите и со помош на нож, премачкајте ги со путерот од кикирики. Потоа ставете го темното чоколадо во мал сад и стопете го во микробранова печка. Доволни се 30 секунди за да се постигне оптималната густина. Откако ќе го стопите, внимателно нанесете го околу бананата, над путерот од кикирики. По желба, можете да попрскате сусам над чоколадниот прелив. Оставете го чоколадото да се стврдне околу 10-тина минути и потоа исечкајте ја бананата на мали крукчиња, да изгледаат како суши. Добар апетит.