Претходно
Најмладите главни готвачи во Европа
Датум: 10 ное 2010
Погледнете кои се најмладите главни готвачи во Европа, од чии ресторани излегуваат креативни, иновативни и уникатни јадења и комбинации од храна.
Данска
.
- Christian Puglisi, ресторан Relae

.
Франција
.
- Alexandre Gauthier, ресторан La Grenouillère, Montreuil Pas-de-Calais

..
- Mathieu Rostaing Tayard, ресторан Le 126, Лион

.
- Greg Marchand, ресторан Frenchie, Париз

.
Италија
.
- Pier Giorgio Parini, ресторан Povero Diavolo, во близина на Римини
30 годишниот Pier Giorgio Parini работел во ресторанот со три Мишелинови ѕвездички Le Calandre, а познат е по дневното менување на јадењата во менито. Познат е и по тоа што е „Крал на зачините“ и нивната инвентивна употреба.
.
.
Шпанија
.
- Iñigo Pena, ресторан Narru, Сан Себастијан

.
Шведска
.
- Magnus Nilsson, ресторан Fäviken
Овој ресторан се смета за еден од најизвонредните во цела Европа. Со локација во северна Шведска, ресторанот се простира на 8 500 хектари земјена површина. 27 годишниот главен готвач Magnus Nilsson занаетот го печел во рестораните со три Мишелинови ѕвездички L’Astrance и L’Arpège во Париз. Негов специјалитет е посолена пастрмка на топла кора од исушена свинска крв и црн тетреб печен со диви тревки.
.
.
Велика Британија
.
- Brett Graham, ресторан The Ledbury, Лондон

.
- Stevie Parle, ресторан The Dock Kitchen, Лондон

.
- Tim Siadatan, ресторан Trullo, Лондон

Zosto ne napravite ista vakva anketa za vo Makedonija?
imam 24 godini, na 21 godina bev sev na restoran vo skopje a momentalno sum sef na kujna na edna od jahtite na eden od najpoznatite ruski oligarsi .. pozdrav
Сите над 25, јас мислев стварно млади не ова…
teleski odrezok vo SOS OD GLUVARCE?!WTF?