Трите тајни на француската кујна – путер, путер и путер! Низ рецептот за француски кроасани со Битолски путер на teatrpovska
Кои се трите тајни на француската кујна? Одговорот е едноставен, а тоа е путер, путер и путер. Тајната на француската кујна за неодолива солена или пак блага храна е токму путерот – главната состојка на сите добри јадења. Таа претставува спој од уметност и традиција со префинет вкус, а исто така се смета и за една од водечките кујни во Европа.
Денеска, Ве предизвикуваме да подготвите француски кроасани со Битолски путер за вашите сакани и да уживате во мирисот на свежо подготвено француско печиво како од пекарниците во Франција. Битолскиот путер содржи свежо млеко, му дава неодолив млечен вкус и кремаста структура која е погодна за солени и благи печива, како и за торти и колачи. Утрата, дефинитивно се поубави ако ги започнете со француски кроасан и чаша кафе!
Bon appétit!
View this post on Instagram