Претходно
Внесете мексикански дух во вашите утра со рецептот за кафе де ола
Зачинете ги утрата!
Потребни состојки:
- 950 милилитри вода
- 80 грама темно кафен шеќер
- 1/2 стапче цимет
- 4 лажици кафе (за најдобар вкус темно мексиканско кафе)
Начин на подготовка:
Ставете ги водата, циметот и шеќерот во сад со средна големина и варете на среден оган сè додека не се стопи шеќерот. Ќе ви бидат потребни околу 7 минути. Кога водата ќе почне да врие, додајте го кафето, исклучете ја рерната и мешајте. Оставете да отстои покриено околу 5 минути и потоа сипете го низ цедалка, па сервирајте.
Пробајте го и ова ледено кафесито за уникатно уживање.