Претходно
Вкусна мока во повеќе слоеви
Преубаво кафе со кое пријатно ќе ги изненадите пријателите
Потребни состојки:
- 115 г сечкано горко чоколадо
- 60 мл вода
- 20 мл кондензирано млеко
- 45 мл еспресо
- шлаг
Начин на подготовка:
Сечканото чоколадо ставете го во метален сад и во него сипете ја водата. Оставете го на загреана рингла или во микробранова печка убаво да се стопи. Смесата сипете ја во средна стаклена чаша, потоа додадете го млекото, а одозгора сипете го еспресото. Декорирајте со малку шлаг и цимет.
Бидете секогаш во тек со новите содржини на Кафе пауза. Следете нè на Твитер или пак станете фанови на нашата страница на Фејсбук.
Pravilnoto ime e Marocchino….