Претходно
Сладолед потопен во кафе (Affogato al Caffè)
Летен италијански десерт со вкус на јако кафеПотребни состојки:
- 2 топки сладолед од ванила
- 1 доза сварено еспресо
- 1 лажица ликер калуа
- Рендано чоколадо
Начин на подготовка: Ставете две топки сладолед од ванила во чаша. Ставете го еспресото и калуата. Со ноже за лупење зеленчук изрендајте виткани парчиња чоколадо. Совршено!
Варијации на рецептот можете да направите со ликер амарето и со зрна кафе.
Бидете секогаш во тек со новите содржини на Кафе пауза. Следете нè на Твитер или пак станете фанови на нашата страница на Фејсбук.
Izgleda neodolivo. Mora da se proba itno!
Uste eden dokaz za toa kolkavi majstori,kolkavi otvoreni umovi se naogjaat vo omilenata na site destinacija-Italija,centarot na najubavata civilizacija,zemjata na golemite imperatori.Vestite race na eden barista vo Italija znaat da go prenesat vo realnosta ona sto se naogja vo srceto vo pogledot na sekoj ljubitel na kvalitetna goltka kafe.Iako poteknva od plantazite na brazil italijanite znaat da go pretvorat vo ziva umetnost…Ma prekrasni se….avie ste bez presedan!