Претходно
Пенеста мексиканска мока за добар викенд
Вкусно и забавно!
Потребни состојки:
- 225 грама кафен шеќер
- 110 грама полузасладено чоколадо, исечкано
- 1 лажица изрендана лушпа од портокал
- 1/2 лажичка цимет во прав
- 1/4 лажичка суво овошје, смелено
- 700 милилитри свежо подготвено црно кафе
- 1/2 пола-пола крем, стоплен
- Стапчиња цимет (за декорација)
- Шлаг пена (за декорација)
Начин на подготовка:
Ставете ги првите пет состојки во блендер, и матете додека чоколадото целосно не се смели. Додајте го кафето. Матете уште 1-2 минути, или сè додека чоколадото не се стопи. Префрлете во мал сад и загрејте. Потоа вратете ја мешавината во блендер, додајте го кремот, и матете повторно. Исцедете, па сервирајте во шолји. Декорирајте по желба.
Пробајте го и ова кремасто кафе задоволство: Ледено веганско мока смуди.