Претходно
Миланско топло кафе за поладните пролетни денови
Комбинацијата од кафе и какао е совршена за пролетните викенди
Потребни состојки:
- 25 грама какао во прав
- 55 грама шеќер
- 355 милилитри млеко
- 160 милилитри еспресо
- Шлаг пена, за сервирање
Начин на подготовка:
Во сад со средна големина, ставете ги заедно какаото и шеќерот и мешајте сè додека добро не се соединат. Во тенџере со средна големина, загрејте го млекото на среден оган. Откако ќе почне да врие, додајте ја мешавината со какаото и шеќерот, заедно со кафето и брзо матете со маталка сè додека не добиете хомогена смеса. Сипете го кафето во однапред загреани шолји и декорирајте со шлаг пена. Имајте убав викенд!