Претходно
Копи чам: Малезиско кафе со чај
Зошто да бирате дали да се напиете чај или кафе кога можете да ги имате и двете? Копи чам е малезиско кафе кое се прави со комбинирање на кафе и чај пред да го додадете млекото. Пробајте го дома со еспресо или инстант кафе, црн чај и млеко.
Потребни состојки за 3 кафиња:
- 500 милилитри (5 ќесички) црн чај
- 200 милилитри инстант кафе или еспресо
- 100 милилитри млеко
- шеќер по избор
Начин на подготовка:
- Подгответе ги кафето и чајот.
- Потоа, во голем сад измешајте ги кафето, чајот и млекото.
- Служете топло или разладено.
Пробајте го и овој рецепт за виетнамско панакота кафе.