Претходно
Кофеински пунч за незаборавни предновогодишни викенди
Зачинете го вашиот нов омилен алкохолен пијалак
Потребни состојки:
- 4 јајца
- 2 супени лажици лимонов сок
- 1/8 кафена лажичка сол
- 120 милилитри слатка павлака
- 900 милилитри млеко
- 2 супени лажици инстант кафе во гранули
- 60 грама кафен шеќер
- 1/4 кафена лажички цимет во прав
- Шлаг пена (за гарнир)
- 120 милилитри бурбон
Начин на подготовка:
Изматете ги првите четири состојки, околу 1-2 минути. Кога ќе добиете мека, но густа смеса, престанете.
Комбинирајте ги сите останати состојки со смесата со јајца (освен гарнирот) и ставете ги во блендер. Матете на ниска брзина сè додека не се разложат гранулите кафе. Ставете го пијалакот во фрижидер и оставете го да отстои неколку часа. Извадете го од фрижидер, сипете го во чаша за послужување и декорирајте со шлаг пената и прстофат цимет.