Претходно
Класично виенско кафе за љубителите на традиционалниот вкус
Моќен вкус!
Потребни состојки:
- 700 милилитри свежо подготвено силно кафе
- 3 супени лажици чоколаден сируп
- 1 лажичка шеќер
- 80 милилитри шлаг пена
- 60 милилитри Ирски крем ликер
Начин на подготовка:
Ставете ги кафето, чоколадниот сируп и шеќерот во бавен готвач и оставете да се вари на тивко околу 2, 2 и пол часа. Потоа додајте ги шлаг пената и ирскиот крем. Покријте повторно и варете уште 30 минути или додека не ја добиете саканата температура. Сипете го кафето во шолји, декорирајте со шлаг пена и чоколадни трошки по желба.
Сакате да се освежите? Пробајте го и ова виенско ледено кафе за топлите пролетни денови.