Чоколадно еспресо мартини

Чоколадно еспресо мартини

Одличен пијалак за време на вечерено излегување со пријателитеЧоколадно еспресо мартиниПотребни состојки:

  • 30 мл Калуа
  • 30 мл свежо подготвено еспресо
  • 90 мл вотка (по ваш избор со вкус на чоколадо или ванила)
  • 30 мл ликер „Creme de Cacao“
  • лед

Начин на подготовка: Наполнете 2/3 од шејкерот за коктел со лед. Додадете Калуа, еспресо, вотка и ликер. Потоа мешајте сè додека не добиете студена комбинација од пијалаците. Откако ќе завршите, сипете ги во чаша за мартини и декорирајте со чоколадни трошки или чоколаден прелив.


Бидете секогаш во тек со новите содржини на Кафе пауза. Следете нè на Твитер или пак станете фанови на нашата страница на Фејсбук.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Дипломиран психолог кој обожава да пишува. Автор на научно-фантастичната книга „На работ од времето“. Животно мото ѝ е дека не смее да помине ниту еден ден без кафе и танцување.

Поврзани содржини

Остави коментар