Претходно
Чоколадно еспресо мартини
Датум: 06 апр 2012
Коментари: 0
Одличен пијалак за време на вечерено излегување со пријателитеПотребни состојки:
- 30 мл Калуа
- 30 мл свежо подготвено еспресо
- 90 мл вотка (по ваш избор со вкус на чоколадо или ванила)
- 30 мл ликер „Creme de Cacao“
- лед
Начин на подготовка: Наполнете 2/3 од шејкерот за коктел со лед. Додадете Калуа, еспресо, вотка и ликер. Потоа мешајте сè додека не добиете студена комбинација од пијалаците. Откако ќе завршите, сипете ги во чаша за мартини и декорирајте со чоколадни трошки или чоколаден прелив.
Бидете секогаш во тек со новите содржини на Кафе пауза. Следете нè на Твитер или пак станете фанови на нашата страница на Фејсбук.