Чоколадна мока со цимет
Вкусно кафе со прекрасна арома и уште подобар вкус, кое можете да го пиете и на ладно и на топло…Потребни состојки:
- 40 г млечно чоколадо, исечкано
- 200 мл инстант кафе
- 100 мл пола-пола
- шлаг
- цимет стапче
- 1 лажичка цимет во прав
Начин на подготовка: Ставете го чоколадото во тенџере и истото поставете го врз друго во кое ќе врие вода. Откако чоколадото ќе се стопи, додадете го микост од слатка павлака и млеко и мешајте додека смесата целосно не се соедини. На крајот додадете го кафето и скоро целиот цимет и мешајте додека не добиете фина пенлива смеса.
Сервирање: Ова кафе може да се служи на два начина. Едниот начин е веднаш да го послужите додека е топло, сипувајќи го во поголема шолја. Другиот начин е да го тргнете од оган да се олади, потоа да го оставите 1 час во фрижидер и на крајот да го послужите во висока стаклена чаша. Во двата случаи се декорира со шлаг, цимет стапче и цимет во прав.
Бидете секогаш во тек со новите содржини на Кафе пауза. Следете нè на Твитер или пак станете фанови на нашата страница на Фејсбук.