Чоколаден кафе бакнеж (Chocolate coffee kiss)

Чоколаден кафе бакнеж (Chocolate coffee kiss)

Сладок пијалак за сите љубители на кафе со ликер, кои сакаат да си го „зачинат“ денот со уште еден неодолив вкус

Чоколаден кафе бакнеж (Chocolate coffee kiss)

Време за подготовка: 2 минути
Потребни состојки:
  • 20 ml ликер од кафе
  • 20 ml Ирски крем
  • 15 ml Какао крем
  • 5 ml ликер од портокал (Гранд Марниер)
  • 235 ml црно кафе
  • Шлаг
  • 40 ml чоколаден прелив
  • 1 марачино цреша
Начин на подготовка:

Во шолја за кафе измешајте ликер од кафе, Ирски крем, Какао крем и Гранд Марниер. Потоа наполнете ја шолјата со сварено топло црно кафе, дотерајте ја со шлаг и ставете чоколаден прелив по ваш вкус. На крајот можете да го декорирате со марачино цреша.


Бидете секогаш во тек со новите содржини на Кафе пауза. Следете нè на Твитер или пак станете фанови на нашата страница на Фејсбук.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

Остави коментар