Тајни состојки кои познатите готвачи сакаат да ги користат
11. Надија Гиосија: Босилек
Не постои состојка што оваа готвачка не може да ја искористи.
„Босилекот кој е стар 7 или повеќе години им додава неверојатен вкус на сосовите, одличен е за месо како и за чоколадни и овошни десерти.“
12. Сани Андерсон: Кисели халапењо пиперки
Ако сте скептици, дефинитивно би требало да им дадете шанса на овие лути пиперчиња.
„Теглата со кисели пиперки постојано се наоѓа во мојот фрижидер. Ги додавам во пире, јајца, преливи за салати и многу други оброци.“
13. Пат и Џина Нили: Маст од сланина
Ова дуо кое обожава скара редовно користи маст од сланина.
„Кој не го сака тој вкус? Сечкаме малку сланина, ја ставаме во тавче, па во маста го пржиме зеленчукот.“
14. Хосе Гарсес: Шафран
Овој готвач вели дека нема нешто подобро од шафранот.
„Сакам да правам едно традиционално јадење наречено „Шпанска тротила“. Тоа е фритата од јајца и компири на која додавам и шафран.“
15. Марк Форџионе: Срирача сос
Многу луѓе го сакаат овој сос, а овде спаѓа и готвачот Марк Форџионе.
„Кога прв пат го пробав мојот рецепт за коктелот „Крвава Мери“ додадов и малку срирача. И не го направи коктелот лут, туку му даде побогат вкус. Сега го додавам во сè – од супи до јајца.“
Пробајте ги и овие трикови кои ќе направат да изгледате како вистински професионалец во кујната.