8 трикови во кујната кои ќе направат да изгледате како вистински професионалец - Part 2

8 трикови во кујната кои ќе направат да изгледате како вистински професионалец

5. Научете ја разликата помеѓу крчкање и зовривање

6)8-kujnski-trikovi-koi-kje-napravat-da-izgledate-kako-vistinski-profesionalec-kafepauza.mk

Кога во рецептот ќе прочитате дека нешто треба да се крчка, тоа не значи дека треба да го засилите огнот и да чекате. Крчкањето е многу понежно од вриењето и има голема разлика кога станува збор за готвење.

6. Подготвувајте ја сланината во рерна

7)8-kujnski-trikovi-koi-kje-napravat-da-izgledate-kako-vistinski-profesionalec-kafepauza.mk

Ако ја подготвувате сланината на шпоретот во тава, тогаш си создавате непотребни проблеми. Кога ќе ја подготвите во рерна, нередот ќе биде помал, а ќе можете да подготвите поголема количина за помало време. Исто така ќе се подобри и вкусот на сланината.

7. Не ја подготвувајте количината шпагети „од око“

8)8-kujnski-trikovi-koi-kje-napravat-da-izgledate-kako-vistinski-profesionalec-kafepauza.mk

Секој се нашол во оваа ситуација. Сакате да направите шпагети само за вас, а на крај добивате доволно за цело семејство. Но за среќа постои еден трик. Дупката во лажицата за шпагети е одлична за да измерите една порција.

8. Гответе храна за повеќе денови наеднаш

(9)8-kujnski-trikovi-koi-kje-napravat-da-izgledate-kako-vistinski-profesionalec-kafepauza.mk

Ако подготвувате некој оброк, голема е веројатноста да ви останат голем дел од состојките. Па наместо да ги оставате на полиците и да заборавите на нив, искористете ги целосно и подгответе неколку оброци. Изедете го планираното денес, а остатокот нека ви биде за цела недела. Ова ќе ви заштеди и време и пари, а покрај тоа ќе го намалите и фрлањето храна.

Погледнете ги и овие интересни и креативни деокрации за храна.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Студент кој секојдневно се губи низ страниците на некоја книга. Пишувањето и јогата го прават нејзиниот ден целосен.

Поврзани содржини

Остави коментар