Претходно
Зимско кафе со вкус на ментол кое ќе ви ја стопли душата
Празнично кафе кое ќе ви го освои срцето
Потребни состојки:
- 2 шолји еспресо или друг вид силно кафе
- 230 милилитри млеко
- Неколку капки екстракт од нане (или 1 лажица ликер со вкус на ментол)
- Шлаг пена
- Бастунче од пеперминт
Начин на подготовка:
Подгответе го кафето. Ставете го млекото во мал сад и стоплете го на пареа доколку имате еспресо машина. Ако немате, тогаш загрејте го на шпорет или во микробранова. Сипете го еспресото во шолја за кафе, потоа додадете го млекото врз него, па екстрактот од нане. Завршете со шлаг пена и поставете едно бастунче од пеперминт за декорација.